Westbroek
Journalistieke Producties
.

Over Ineke

Nog maar net kon ik boven mijn vaders bureau uitkijken, toen ik mijn eerste verhaaltje schreef. Daarna kon ik er niet meer mee ophouden. Mijn droom om van schrijven mijn beroep te maken, kon worden verwezenlijkt toen ik na veel omzwervingen (uitlotingen, kantoorbaantjes, andere studies) op de School voor de Journalistiek in Utrecht terechtkwam. Eigenlijk startte mijn carrière als freelance journalist in het tweede jaar van deze opleiding. Ik werkte in opdracht van het Rotterdamse dagblad Het Vrije Volk, waar ik stage had gelopen, en voor het Haagse dagblad Het Vaderland, een kopblad van het Algemeen Dagblad.
Na mijn studie werkte ik nog een tijdje bij Dagblad Rijn en Gouwe, maar al snel kwam ik erachter dat freelancen mij het beste ligt. Op die manier kan ik mijn eigen tijd indelen om mij vast te bijten in onderwerpen die mij aanspreken. Zo kon ik mij specialiseren op het gebied van onderwijs, jeugd & jongeren, integratie & welzijn, woonomgeving en stedelijke ontwikkeling. Maar als allrounder ben ik ook inzetbaar voor andere thema’s.

Officieel bestaat Westbroek Journalistieke Producties sinds 2001, maar ZZP’er ben ik al langer.
Als geboren en getogen Rotterdamse schreef ik in mijn beginjaren veel voor plaatselijke kranten, daarnaast voor opiniebladen zoals De Nieuwe Linie, De Groene Amsterdammer en Opzij, en voor vakbladen zoals Jeugdwerk Nu. Later kwamen daar andere opiniebladen bij: Elsevier Magazine, Intermediair en HP/De Tijd, en vakbladen, waaronder Het Rotterdams Onderwijs Magazine, Jeugd in School en Wereld, Profiel (gericht op het mbo) en Phaxx (uitgave Pharos). Sinds 2020 schrijf ik vooral voor Mijn Vakbond (CNV), Schooljournaal (CNV), NU.nl (DPG Media) en AD.nl (DPG Media).
In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld als breed inzetbare tekstschrijver en eindredacteur. Van mijn hand verscheen een keur aan brochures, folders en gedenkboeken in opdracht van overheden en non-profitorganisaties (welzijn, onderwijs).