Westbroek
Journalistieke Producties

Ciao

Arrivederci Pirandello?

‘Pizza Visviliana’.

‘Pizza Sofia Lorre’

‘Pizza Magerella’.

En die moeten naar de ‘Rogussenstraat’ 171 Vrederik.

Zomaar een bonnetje van Ciao Pirandello aan de Nieuwe Binnenweg. Weinig klopte er, de laatste jaren, bij dit Italiaanse restaurant, hoek Binnenweg/Mathenesserlaan. Italiaans? De taalbeheersing van de gemiddelde medewerker gaf ernstige twijfels. Maar de keuken was onmiskenbaar Italiaans en de pizza’s meestal weergaloos lekker. Delicaat gekruid, de bodem verfijnd knapperig dun, precies zoals een pizza moet wezen. De pizza’s van Ciao Pirandello waren alle chaos en ongemakken dubbel en dwars waard. De manisch drukke baas, die je bij het afhalen van je bestelling steevast opgewonden handenschuddend tegemoet kwam en luidruchtig joviaal informeerde naar je welstand en die van je partner, die thuis alvast de tafel dekte. Bij het uitgeleide doen gaf hij de groeten mee. En vaak de verkeerde pizza. Maar het smullen vergoedde veel.

Afhalen bij Ciao Pirandello was aangenamer dan daar de maaltijd gebruiken. Met het verstrijken der jaren verviel het etablissement meer en meer tot een treurige spelonk. Vaak rook je het riool, wat niet direct de eetlust stimuleerde. Een vriendin had er ooit kakkerlakken en muizen zien springen. Dergelijke onregelmatigheden hebben mijn echtgenoot en ik gelukkig nooit waargenomen, maar een verbouwing kon, op zijn zachtst gezegd, geen kwaad.

Onze verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen de hyperactieve baas dit voorjaar aankondigde dat zijn tent op de schop ging. Hij zou een paar weken dicht gaan, maar dan zou het prachtig, prachtig worden!

Een paar weken werd een dikke maand, maar het resultaat mag er zijn. Een fraai gestileerd, eigentijds restaurant dat licht en ruimte ademt.

We verheugden ons dan ook op de vernieuwde kennismaking met de pizza’s. Maar dat viel tegen. Allereerst de prijs. Hoezo 18 euro voor twee afhaalpizza’s? Vóór de verbouwing deed de gemiddelde afhaalpizza bij Ciao Pirandello € 7,50. Vermoedelijk om uit de verbouwingskosten te komen, meende men de prijs voor afhaalpizza’s fors te moeten opdrijven.

‘Maar dan heb je ook wat’, troostten wij ons, toen wij het mes zetten in onze Pizza Napolitana. Voorbarig, zo bleek. Want de bodem was dik, week en sponzig en de ingrediënten waren niet onsmakelijk, maar misten hun vroegere betovering. Bij Albert Heijn scoor je zo’n pizza voor € 3,50.

Verbouwd of niet, als dit zo blijft, wordt het voor ons ‘arrivederci Pirandello’.

Laat een reactie achter.

Inloggen is niet nodig. Klik in het tekstveld en kies een naam om als gast te reageren.
blog comments powered by Disqus